Välkommen till Vårruset i Jönköping
Tisdag 15 maj kl 18.30

Start och mål i Knektaparken.

På Vårruset i Jönköping så får du njuta av vackra toner med levande musik på flera ställen utmed banan. Efter målgång så får ni tillsammans med era kamrater avnjuta picknickpåsen i den vackra Knektaparken vid Rocksjöns norra strandkant.

ANMÄL DIG HÄR >>>

Beskrivning av banan

Rocksjön runt är i dag ett viktigt natur- och rekreationsområde i centrala Jönköping. En oas mitt i staden där folk kan motionera, promenera, ha picknick, fika, leka med barn eller helt enkelt bara njuta av sjön, fågellivet och naturen omkring.
Förr var Rocksjön omgivet av otillgängliga våtmarker, som en gång utgjorde förutsättningen för Jönköpings placering. Försvarstekniskt var våtmarkerna svårforcerade och utgjorde ett naturligt skydd mot fienden, framför allt mot dansken.
Kärren runt Rocksjön nyttjades som fodermark med bete och slåtter fram till 1900-talets första årtionden. En traditionell markanvändning som skapade ett öppet landskap runt sjön och fanns kvar så sent som in på 1950-talet. Ladda hem kartan som pdf. >>

Spring Vårruset och stötta svenska idrottare

Som deltagare i Vårruset är du viktig. Inte bara för att du gör loppet trevligare. Du bidrar till ett bättre och starkare idrottssverige. Det överskott som Vårruset genererar går till hundra procent tillbaka till idrotten via arrangörsklubbarna. Föreningen IKHP:s verksamhet har omfattande verksamhet för ungdomar, juniorer, seniorer, veteraner och motionärer.

Arrangörsklubb

IKHP
Tel: 036-13 30 54
Telefontid: 08.00-16.15, Tis: 11.30-21.15, Ons-fre: 08.00-16.15.
Kontaktperson: Mikael Gustavsson

Adress: Vårruset, IKHP
Norra Klevaliden 13
561 93 Huskvarna
E-post: kansli@ikhp.se

Här ligger starten

Här finns en karta som visar var starten ligger.