Foto: Torbjörn Jakobsson/VK

Välkommen till Vårruset i UmeåTisdag 5 juni klockan 19.00

Välkommen till årets upplaga av Vårruset i Umeå! Här får du tillsammans med tusentals andra fartfyllda tjejer springa, jogga eller gå 5 kilometer i de centrala delarna av vår stad. Årets upplaga bjuder på en ny central dragning av banan där vi startar på Skeppsbron och fortsätter österut längst älven bort mot kultur Campus. Årets upplaga av Vårruset kommer att bli en riktig folkfest.

ANMÄL DIG HÄR >>>

Evenemangsområdet

Evenemangsområdet är vid Skeppsbron och kajen i Centrala Umeå. Skeppsbron kommer att bli en riktig festplats me massor av pepp och underhållning från vår konferencier och vår DJ. Idrottsprofiler, Vårrusets samarbetspartners, Coop, lokala leverantörer och företag finns på plats och erbjuder allt ifrån träningstips, provsmakningar, erbjudanden eller försäljning.
I juni kommer Skeppsbron att lysa av glädje. Välkomna!

Är du som företag, organisation eller förening intresserad av att synas med ett eget tält på evenemangsområdet? Kontakta vår projektledare Lisa Åström för mer information.
Telefon: 0706060810
Mejl: varruset@udominatebasket.com

Det här är banan

Vårrusets bana startar i år vid Skeppsbron och Väven och fortsätter sedan längst med kajen bort mot konstnärligt campus, där svänger banan upp emot de östra delarna av staden en bit innan den svänger av mot Minervaskolan. Banan fortsätter sedan mot länsresidenset och bort mot stadskyrkan där vi springer i tunneln under Kyrkbron med sikte mot centrum och Renmarkstorget. Banan fortsätter sedan över Vasaplan och svänger sedan vänster bort mot stadshuset och avslutas sedan genom en lång nerförsbacke genom broparken med målgång vid hamnmagasinet nere på kajen. Årets bandragning sker på mestadels gång och cykelvägar på asfalt och grusunderlag. Banan är väldigt flack och avslutas med en nerförsbacke ner mot målområdet. Vårruset kommer i juni att fyllas av glädje där tusentals deltagare springer genom de centrala delarna av Umeå till musik och hejarop av anhöriga och åskådare.


Spring Vårruset och stötta svenska idrottare

Som deltagare i Vårruset är du viktig. Inte bara för att du gör loppet trevligare. Du bidrar till ett bättre och starkare idrottssverige. Det överskott som Vårruset genererar går oavkortat tillbaka till idrotten via arrangören Umeå Basketbollklubb. Klubben jobbar med barn, ungdomar och elit och är representerade i flerfaldiga landslagstrupper. Klubben samarbetar även men flertalet lokala idrottsföreningar där penarna går till respektive ungdomsidrott för att främja längre idrottande. Genom ditt deltagande bidrar du till idrotten i Umeå!


Arrangörsklubb

Arrangör: Umeå Basketbollklubb
E-post: varruset@udominatebasket.com
Tel: 070 606 08 10
Telefontid: Mån-tors 10.00 - 15.00. (Lunchstängt 12.00 - 13.00)
Kontaktperson: Lisa Åström