Välkommen till Vårruset i Östersund
Onsdag 13 juni kl 19.00

Välkommen till den sjätte upplagan av Vårruset i Östersund. Här får du tillsammans med tusentals andra tjejer springa, jogga eller gå fem kilometer längs Storsjöns strand. Start och mål ligger vid ”Yrancamping” området, norr om Badhusparken, vid Storsjön.

ANMÄL DIG HÄR >>>

Evenemangsområdet

Vårrusets evenemangsområde vid Storsjön är en riktig festplats. Massor med pepp och underhållning från vår konferencier och vår DJ. Alla Vårrusets samarbetspartners finns på plats med tävlingar, provsmakningar och försäljning. Kom hit i tid och njut av stämningen.

Vill du som företag, organisation eller förening ha en egen tältplats på området, kontakta Trångsvikens IF, tävlingsledare Lena Gavelin för mer information. 070-667 87 83 varruset@trangsvikensif.se

Det här är banan

Vårrusets bana startar på Östersundsidan av Storsjön (se karta) efter några hundra meter tar du dig över gångbron till Frösön och följer sedan Storsjöns strand på Frösön. I km kvar till mål möts du av lite extra festligheter vid Surfbukten med underhållning hejarop och folkfest, det ger dig säkert extra energi inför spurten. När du passerat Surfbukten tar du dig åter över bron för att gå i mål på Vårrusets målområde alldeles intill Storsjön. Banan består till huvudsak av asfalt samt grusunderlag på mestadels gång-och cykelvägar. På Frösösidan får du även en kort sträcka på gräs. Banan är flack, lättsprungen och ska ge dig en positiv motionsupplevelse. Längs banan finns underhållning och någon överraskning som bidrar med pepp och energi.


Spring Vårruset och stötta svenska idrottare

Som deltagare i Vårruset är du viktig. Inte bara för att du gör loppet trevligare. Du bidrar till ett bättre och starkare idrottssverige. Det överskott som Vårruset genererar går tillbaka till den lokala idrotten via arrangörsföreningen St Olavsgruppen. Trångsvikens IF är huvudklubben i arrangemanget men St Olavsgruppen samarbetar även med andra lokala idrottsföreningar i länet som ger pengar tillbaka till deras ungdomsverksamhet. Det viktigaste är att överskottet går tillbaka till idrotten i länet.

Genom Vårruset vill St Oalvsgruppen satsa extra inom ungdomsidrotten för att fler ungdomar ska få möjlighet att delta. Genom ditt deltagande bidrar du att fler ungdomar får bättre möjligheter!
Tack för ditt bidrag!


Arrangörsklubb

St Olavsgruppen
Kontaktpersoner:
Lena Gavelin, tel: 070-6678783
Peter Bring, tel: 070-220 39 43

Adress: Vårruset,
Gövikenhallen,
Gunder Häggs Väg 13
831 52 Östersund
E-post: varruset@trangsvikensif.se