Stort tack till Vårrusets deltagare som 2017 skänkte över 1,6 miljoner kronor till Barncancerfonden.

Vårruset och Barncancerfonden i starkt samarbete 2018

Vårrusets samarbete med Barncancerfonden som drog igång 2017 blev en riktig succé. Över 1,6 miljoner kronor samlade Vårrusets deltagare in till kampen mot barncancer. Inför 2018 förstärks samarbetet.

I snart 30 år har Vårruset turnerat runt om i landet och blivit en självklar del av vårens upplevelser hos flera generationer tjejer. Vid 2017 års Vårruset deltog cirka 105 000 tjejer på någon av 19 orterna runt om i landet. Till 2018 växer Vårruset med ytterligare en ort - dessutom förstärks samarbetet med Barncancerfonden. Fokus på friskhet är den viktigaste byggstenen.

- För oss är Vårruset friskhet. Den friska krispiga våren och löpningen som hjälper deltagarna till ett friskare liv. Genom samarbetet med Barncancerfonden får vi chans att hjälpa till i det viktiga arbetet att utrota barncancer, och bidra till friskare barn och samhälle. Vi är mycket stolta över att vara en av Barncancerfondens huvudpartners, och över att Vårrusets är så starka givare, säger Daniel Almgren som är vd för Marathongruppen som står bakom Vårrusetserien.

För Barncancerfonden känns samarbetet naturligt då organisationen står för värden som rimmar väl med Vårrusets värderingar. Det handlar om gemenskap och engagemang, om att försöka lyfta fram det friska utifrån sin egen förmåga. Barncancerfonden arrangerar egna event inom flera olika idrotter och det bidrar stort till barncancerforskningen. Det här samarbetet är en logisk följd av Barncancerfondens arbete med att möta motionärer inom deras favoritaktivitet.

- Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige. Det är anledningen till att vi ständigt arbetar med att samla in pengar till forskning för att fler barn ska kunna överleva. Genom samarbetet med Vårruset kommer vi att nå en ny och stor målgrupp där vi tror att många redan är engagerade och gärna vill bidra i kampen mot barncancer. Det blir kul att arbeta tillsammans med en annan ideell organisation som liksom vi vill bidra till samhället. Jag ser fram emot att se vårt partnerskap utvecklas under de kommande tre åren, säger Per Leander, generalsekreterare på Barncancerfonden.

Samarbetet 2018

Barncancerfonden kommer att finnas på plats vid alla Vårrus, och förutom att 15 kronor för varje går till forskningen ges möjligheten för deltagarna att själva bidra genom att skänka en extra summa 15 kr, 25 kr eller 50 kr vid anmälan. Deltagare som skänker 50 kr får en speciell blå nummerlapp att bära vid loppet.

Dessutom går 50 kronor per såld Vårruset t-shirt till Barncancerfonden. T-shirten är svart med vit Vårrusetlogga på bröstet och Barncancerfondens logga på ärmen. T-shirten kostar 250 kronor.


Om Barncancerfonden
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0. Tack för ditt bidrag.