Välkommen till Vårruset i Kalmar

Måndag 14 maj kl 19.00

Välkommen till Vårruset i Kalmar. Här får du tillsammans med tusental andra tjejer springa, jogga eller gå 5 km genom de södra delarna av Kalmar. Start och mål ligger i Kalmarsundsparken.

ANMÄL DIG HÄR >>>

Evenemangsområdet

Vårrusets evenemangsområde i Kalmarsundsparken är ett fantastiskt naturområde med slottet, Kalmarsund och Öland i bakgrunden. Massor med pepp och underhållning från vår DJ och vår konferencier. Alla Vårrusets samarbetspartners finns på plats med tävlingar, provsmakningar och försäljning. Kom i tid och njut av stämningen.

Det här är banan

Vårrusets tävlingsområde ligger i de södra delarna av Kalmar med start (se karta) och mål i Kalmarsundsparken. Banan som är 5 km lång har den finast tänkbara inramningen. Efter starten springer du vidare på Vasastigen ut mot Stensö fiskeläge, bort mot Lillviken via Ålgatan. Därefter är det tillbaka via Krusenstiernska gården, ”gamla stan”, stadsparken med slottet i bakgrunden och södra kyrkogården. Banan är flack och lättsprungen. Underlaget är tillstörsta delen asfalt, men du springer några kortare sträckor på grus och gatsten. På några ställen längs banan finns levande musik som bidrar med pepp och skön musik, så att du ska ha kul och känna dej stark under loppet.Spring Vårruset och stötta svenska idrottare

Som deltagare i Vårruset är du viktig. Inte bara för att du gör loppet trevligare. Du bidrar till ett bättre och starkare idrottssverige. Det överskott som Vårruset genererar går till 100 procent tillbaka till de lokala arrangörsklubbarna. Både Högby IF och FIK Färjestaden har omfattande verksamhet för ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner. Båda klubbarna har flera tävlande på junior- och seniorsidan tillhörande Sverigeeliten.

Intäkterna från Vårruset går i huvudsak till verksamheten med rekrytering, träning, utbildning av föreningarnas ungdoms, junior och seniorverksamhet.Arrangörsklubbar

Högby IF och FIK Färjestaden
Tel: 070-4443102 (Calle), 070-8300470 (Arne)
Adress:Vårruset, Rangatan 10, 386 93 Färjestaden
e-post: friidrott@hogbyif.se
Kontaktpersoner: Calle Nilsson (Högby IF) och Arne Svensson (FIK Färjestaden)